Overslaan en naar de inhoud gaan
Banner introduction

Introductie les Boulderen

Ontdekken of boulderen iets voor jou is? Boulderhal de Campus in Den Haag organiseert introductie lessen om de sport te ervaren onder begeleiding van een ervaren trainer. Tijdens een half uur durende les leer je alles over de basistechniek van het boulderen en mag je nadien zelfstandig verder klimmen in de hal. Kinderen van 7 tot 14  jaar mogen na afloop van een introductie les alleen onder begeleiding doorklimmen. Deelname aan een introductie les is volledig kosteloos. Wel betaal je entree tot de boulderhal en mogelijk huurschoenen.
 
De introductie les is als volgt opgebouwd:
  • De instructeur begint met een korte uitleg over de regels van het boulderen; waar begint en eindigt een boulder? Welke kleur moet ik kiezen?
  • Daarna volgt er een uitleg over de veiligheid. Hoe moet je afspringen of vallen? Waar moet je op letten met betrekking tot andere klimmers in de hal?
  • Vervolgens is het tijd voor een warming up door middel van het klimmen van de makkelijkste parcours.
  • Als iedereen is opgewarmd komen er een aantal basis technieken aan bod, waarna iedereen een passende uitdaging kan zoeken waarbij de instructeur de nodige tips en tricks kan geven.
Deelnemen aan een introductie les
Deelname aan een introductieles is volledig kosteloos. Wel betaal je entree tot de boulderhal. Op dit moment worden de  introductie lessen aangebonden op maandag om 18:30, donderdag 18:30 en zaterdag om 15:30, op basis van beschikbaarheid. mail om te reserveren naar info@bouderhaldecampus.nl.
 
Om deel te nemen aan een introductie les zijn soepele sportkleding en schone zaal sportschoenen benodigd. Het huren van klimschoenen is bij Boulderhal de Campus ook mogelijk voor €4,00. Dit vergemakkelijkt het klimmen aanzienlijk, het dragen van klimschoenen is niet verplicht, schone sportschoenen mag ook.
  • Deelnemen aan een introductieles kan vanaf 7 jaar. Maar voor de kleintjes raden we een jeugd intro les aan.

Aanmelden