Overslaan en naar de inhoud gaan
Lookup

Cursussen & Training

Cursussen en trainingen:

Start to boulder

Momenteel bieden wij de volgende cursussen aan:

Start to boulder

Wil je beginnen met boulderen maar weet je nog niet precies hoe het werkt? De ‘start to boulder’-cursus is dé ideale eerste stap in het boulderen. Onder begeleiding van een ervaren instructeur besteden we aandacht aan de basistechnieken, veilig vallen en veilig klimmen voor jou en de mensen om je heen. Ook komen de ongeschreven do's en don'ts in onze boulderhal aan bod en leggen we de basisbegrippen van het boulderen uit. De cursus bestaat uit vier lessen van 1,5 uur.
 

Prijs:                € 90,- (inclusief een maand gratis entree)

Start:               Iedere eerste maandag van de maand.

Tijd:                 Om 19:00 uur

Inclusief:         Een maand gratis entree vanaf de eerste cursusdag én gratis huurschoenen voor de duur van de cursus (hoewel we aanraden om je eigen paar te kopen)

Juni: 5 juni, 12 juni, 19 juni & 26 juni.

In juli en augustus zijn er geen cursussen bij Boulderhal De Campus.

Bij Boulderhal Walhalla gaat de Start to Boulder cursus wel de hele zomer door!


schrijf je in

Boulder techniek cursus

Deze cursus is voor iedereen die al bouldert, maar het gevoel heeft vast te lopen op een bepaald niveau.


Tijdens de cursus behandelen wij de technieken die je vanaf niveau 5b steeds vaker nodig hebt. Denk aan deadpointen, coördinatie en oplossend vermogen. De cursus bestaat uit drie lessen van twee uur. Inschrijven kan aan de balie of via het onderstaande inschrijfformulier (voor groepen groter dan 5 personen kunnen wij een extra cursus inplannen op een ander moment).
 

Niveau-indicatie:        Vanaf 5b
Prijs:                           € 65,- (exclusief entree)

Start:                          Iedere eerste vrijdag van de maand (bij genoeg aanmeldingen)

Schrijf je in


Trainingen:

12,50 euro niet kaart houders ex entree.
10 euro voor kaart houders


Mobility en Kracht training 

Heb je wel eens last van je schouder, heup, knie of enkel? Om dit soort blessures te voorkomen en je lijf nóg sterker te trainen, kun je beroep doen op mobility- en krachttraining. Mobiliteit bepaalt, met behulp van spierkracht, de gecontroleerde flexibiliteit in de gewrichten. Dankzij een goede mobiliteit kun je je actief bewegen met de grootst mogelijke, pijnloze bewegingsvrijheid. 

Natuurlijk speelt techniek een belangrijke rol bij het boulderen. Maar je moet ook zeker kracht ontwikkelen om die muur op te komen. We hebben het dan met name over een sterke core, schouders en heupen: een aantal belangrijke motoren die we gebruiken tijdens het klimmen.  

We bieden een programma dat voor iedereen toegankelijk is, geen enkel lichaam is immers hetzelfde. Zo kan iedereen kracht ontwikkelen op het eigen tempo en niveau. 

Ben je klaar om aan het werk te gaan?!

Sluit dan iedere woensdag om 19:00 uur aan bij de mobility- en krachttraining.

Schrijf je in

Yoga en mobility

Tijdens deze yogales werken we aan kracht, balans, flexibiliteit en ademhaling. Allemaal essentiële aspecten voor een goede klimmer. 

We bewegen het lichaam samen met de adem. We gebruiken bewegingen en stretches om stijve plekken (zoals onderarmen, polsen, schouders en heupen) soepel te maken.

Deze les helpt je het voorkomen van blessures en leert je hoe je mindful omgaat met je lichaam. Een les die je klimskills verbetert zonder dat je aan de wand hangt! 

Dit is waar mobility-training ook om de hoek komt kijken. Mobiliteit bepaalt, met behulp van spierkracht, de gecontroleerde flexibiliteit in de gewrichten. Dankzij een goede mobiliteit kun je je actief bewegen met de grootst mogelijke, pijnloze bewegingsvrijheid. 

De yoga en mobility-lessen vinden elke dinsdag plaats om 19:00 uur.

Schrijf je in

Personal Boulder Coaching 

Personal training met een gouden randje! We werken aan techniek, balans, coördinatie kracht en mobiliteit. We maken een plan op maat naar jouw niveau en doelstellingen. 
Samen met je PT stel je jouw eigen programma samen.

Train je liever samen met iemand samen (met dezelfde doelen en niveau)? Dat kan natuurlijk ook. 

Schrijf je in