Wat is Boulderen?

Boulderen is een opkomende sport! Deze snel groeiende discipline van het klimmen is het spectaculaire, atletische broertje van het klimmen aan een touw. Op klimwanden tot 4 meter wordt geklommen zonder touw, klimgordel of andere hulpmiddelen en onder een dikke valmat. Hiermee is boulderen is een full body work-out en een ‘hip’ alternatief voor de sportschool. Kracht, techniek, dynamiek en souplesse worden op een creatieve manier getraind.

Tijdens het boulderen wordt het oplossend vermogen aangesproken. Het samen met vrienden een boulder ‘’probleem’’ oplossen en na afloop gezellig hierover napraten aan de bar, maakt van boulderen een sociale sport.
 

Toegankelijke sport
Boulderen is een toegankelijke sport voor iedereen. Boulderhal de Campus in Den Haag heeft boulders van elk niveau, van beginner tot vergevorderd en zelfs voor kinderen. Om te beginnen met boulderen is een introductieles niet verplicht. Na een korte uitleg van de ‘’spelregels’’ kan direct worden gestart. Een klimpartner is niet verplicht, alleen komen is geen probleem.
Boulderen is mogelijk vanaf 7 jaar onder toezicht van een volwassene. Zelfstandig boulderen is toegestaan vanaf 13 jaar. Voor kinderen jonger dan 7 jaar heeft Boulderhal de Campus een kleine speelplaats waar zij zich kunnen vermaken.
 
Voor het eerst boulderen?

Een eerste keer klimmen bij Bouldehal de Campus? Boulderhal de Campus in Den Haag organiseert gratis introductielessen gegeven door ervaren instructeurs. Tijdens een half uur durende les leer je alles over de basistechniek van het boulderen en mag je nadien zelfstandig verder boulderen in de hal.


Inschrijven